Syklisten

Syklisten

Bokomtaler og anmeldelser

Gustav Fenge sykler. Han kan ikke annet. Han er rammet av en stor tragedie; han var vitne til at den lille sønnen hans døde. I ettertid vil ikke kona hans ha noe med han å gjøre. Gustav hvaner på fylla, og på psykiatrisk sykehus. Men det er på sykkelen han skate kommer til seg selv igjen. Han legger ut på en lang og opplevelsesrik sykkeltur gjennom Sør-Norge. Målet er barndommens idyll, Trondheim.

 

 

Utgivelsesår:2014

ISBN:978-82-02-45092-2

Språk/målform:Bokmål

Innbinding:InnbundetAntall sider:201

Kr. 339,-

 

 

Kjøp boka her.

 

Syklisten fikk god omtale i flere aviser. Fædrelandsvennens anmelder, Emil Otto Syvertsen, klinket til med terningkast seks. Les anmeldelsen i sin helhet her.

 

 

 

Via Facebook har det også kommet gode omtaler av boka. Svein Schøgren skriver disse hyggelige ordene om boka:

 

"SYKLISTEN - årets julegave

 

Nå har jeg akkurat lest boka Syklisten, skrevet av Aksel Selmer på Flekkerøy. Takk skal du ha Aksel, for en flott og varm bok. Jeg har lest den i ett strekk, kunne ikke legge den fra meg. Du beskriver så nydelig Gustavs kamp for å finne tilbake fotfestet i livet sitt, og møtene med menneskene langs veien. Et av høydepunktene er besøket hos Gjermund, som skal begrave sin mor. Gustavs forslag til minnetale er bare helt genial. I kisten ligger min mor. Jeg er hennes sønn. Enklere og mer hjerteskjærende kan det jo ikke sies. Så sant som det ble sagt, ingen ord kan beskrive forholdet mellom mor og sønn, og det faktum at hun nå er død.

 

Møtet med elgkua og kalvene hennes er nok ganske usannsynlig, men likevel et vakkert maleri, som gir følelsen av at både dyra og naturen er med på Gustavs søken etter fred i sjela. Da han til slutt ankommer Åse og hennes barn, begynner jeg å ane at han kanskje stopper her. Må innrømme at jeg gråt en skvett da Gustav fortalte hva som skjedde med sønnen Sander. Det er jo en rød tråd gjennom boka, at noe forferdelig skjedde med femåringen.

 

Bruken av språklige bilder er også artige. At Gustav våkner mens "dagen står i knestående" er ett av dem.

 

Det beste jeg sitter igjen med er at menneskers varme til en fremmed langs veien, kan smelte selv det mest nedfrossede hjerte.

Som tidligere norsklærer og journalist tillater jeg meg med et terningkast. Tror det må bli 7. :-)"

Svein Schøgren

 

 

 

 

 

 

Intervju i "forlagsliv.no" kan du lese her.

 

 

 

Utgivelser

Boklanseringen

Aksel inviterte venner og bokinteresserte til lanseringsfest på "Hos naboen" i oktober 2014. Tiril Valeur var bokbader, og holdt tak i kvelden og forfatteren. Oscar Jansen og Ann Birgitte Tveiten stod for musikalsk krydder.

 

Aksel delte tanker om boka, om eget forfatterskap og eget liv. Vi fikk vite at han normalt "hater" dialoger i bøker. Likevel er det flere dialoger i "Syklisten". Aksel er språkdrevet, heller enn handlingsdrevet når han skriver, og også denne romanen er preget av et enkelt og ujålete språk.

 

Her kan du se et 25 minutters klipp fra boklanseringen.Skriv inn passordet:Syklisten

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved