Styrkeprøven

Styrkeprøven - den lange veien hjem

Aksel Selmer, sykkelfrelst forfatter og mosjonist syklet Styrkeprøven 2005 sammen med sykkelproff Steffen Kjærgaard. Boka forteller om stemninger, følelser, forventninger og ikke minst frykten for å mislykkes.

 

Boka er også krydret med med godbiter fra Styrkeprøvens 40-årige historie samt kommentarer fra markerte profiler i ritt og ikke minst historier fra Kjærgaards liv som sykkelproff - han var hjelperytter for Lance Armstrong i Tour de France.

 

Det er ikke bare de som har syklet Styrkeprøven som har glede av denne boka. Drømmerne, den vanlig sportsinteressert sofasliter og den mer filosofisk anlagte leser vil også finne reisen fra Trondheim til Oslo, langs veien og i rytternes hode, spennende og inspirerende!

Bokomtaler og anmeldelser

Artikkel i Aftenposten:

 

"Sykkelrytter i bokform"

 

I fjor syklet Aksel Selmer Styrkeprøven. Opplevelsene hans kommer nå i bokform.

 

 

Utgivelser

Utdrag fra boka

"Et tegn på at en syklist er sliten; han legger seg ikke ned over styret i lange fine utforbakker. Jeg rullet ned Brøttumsbakkene i oppreist stilling, like aerodynamisk som en halv låvevegg. Det handlet mest om å holde seg fast. Steffen derimot la seg drevent ned over styret og vant noen meter på det. han prøvde å dra i gang en samtale da vi hadde funnet igjen vårt rolige tempo, men jeg var slett ikke i humør. Det gjorde vondt i knærne, i hele resten av kroppen og langt inn i syklistsjelen."

 

Copyright © All Rights Reserved